torsdag 22 maj 2014

Sill

Vikingen har dragit igång ett sill(y) party med medeltidsvännerna på måndag kväll så en av de saker som ska ner i kylväskan imorgon är tre stora burkar med sill som står på översta hyllan i kylen.

Han har gjort en inlagd sill och en senapssill och jag har gjort en citron- och rosmarinsill. Jag följde ett recept från Allt om mat, men ändrade lite: vitpeppar istället för kryddpeppar, mindre lök och en liten slurk, säg en knapp matsked, av en citronsnaps som har stått rätt länge i skåpet. Jag tycker att det kändes som en bra kombination, någon sorts fräsch vår-sill, eller något.

Sill i ättikslag är väl i och för sig inte så typiskt medeltida, men gott är det. Vi tänkte väl dessutom fuska ytterligare och servera potatis till, helst färskpotatis. Det blir nog bra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar